tirsdag den 29. december 2009

Næsten nytår...

Så er julen forbi - og nytåret nærmer sig. Lige her på faldrebet vil jeg lige vise jer mine finale bidrag til SQ 2009. Jeg sluttede jo som nævnt tidligere på en 2. plads, med kun en enkelt stemmes forskel til vinderen Anette..

Mit første bidrag er dette - her gik opgaven ud på at lave et LO, som klart viser min egen scrappe stil.Jeg valgte at bruge et gammelt billede af min mor som barn, og min mormor som ung - meget ung - hun er netop fyldt 90 år.Overskriften stammer fra et ældre scrap ark fra DCWV købt hos Panduro - det havde lige den perfekt stil til dette ældre motiv. På toppen af billedet har jeg pyntet med blomster, blå tyk metaltråd og små ruller af gammel papir.Også et par hjerter har sneget sig ind - på det ene står der "Made with Love". Jeg har brugt 2 forskellige blonder syet på i hånden rundt om billedet.Det brune baggrundspapir er fra Heidi Swapp. Det hedder World Traveler og havde fine swirls - og så har jeg tilføjet lidt selv lavet med stempler i guld embossing.I kanten af LO'et har jeg syet med guldtråd - dog på maskine. Jeg har også brugt et lille håndsyet broderi fundet i min mors gemmer. Året er 1946 - trykt på guld dymo købt gennem Scrapsisters.

Til den 2. opgave skulle man vise et tidligere SQ 2009 bidrag - et som man var glad for og var lykkedes 100 %. Her valgte jeg dette LO, som forestiller mig selv som spæd.Til tredie og sidste opgave skulle man lave et LO efter en skitse - hertil skulle man bruge glimmermist, overlay og syning.Jeg har brugt et billede fra 2008, hvor hele familie var på tur i Sydafrika.
Som baggrund har jeg brugt et scrappapir som forestiller et kort over Sydafrika.Pilen peger hen på kortet netop på det sted som vi står....Nemlig ved Kap det gode Håb, som er markeret med et guld kryds.
Teksten med dymo er også lavet i guld.Billedet forestiller mig og min lille familie ved Kap det gode Håb, hvor de to verdenshave Atlanterhavet og Det indiske ocean støder sammen.
På hver side af billedet har jeg lagt nogle gamle kortstumper, hvorpå der står de to have's navne. Jeg har fundet kortet i min mormor's gamle geografibog med verdenskort fra hun gik i skole - ja, de er af ældre dato... bare rolig, det er blot en kopi...Der skulle også bruges overlay på LO'et - nemlig en form for transperant. Dette var ikke på lager her i huset, så jeg lavede det selv, ved hjælp af et plastic ark. Under dette satte jeg et mindre kort - som faktisk stammer fra bagsiden af World Travelers arket, som jeg brugte som baggrund i det 1. bidrag.Jeg markerede vejen fra Danmark til Sydafrika med en guld linie.
Og så fandt jeg en lille guldflyver og en lille jordklode i gemmerne, som jo lige passede fint til dette LO.Dette var et længere indlæg - hvis du nåede helt her ned, så 1000 tak fordi du gad kikke forbi...

6 kommentarer:

Majer sagde ...

Tillykke med 2. pladsen, selvom jeg personligt synes at det skulle være omvendt ;-) Stemte da på dine meget flotte værker. Lækre ting at kigge på, med masser skønne detaljer. Flot lavet!!

Heidi sagde ...

Stort tillykke endnu engang - så flotte værker med MANGE detaljer - virkelig flotte :o)

Helle Sahl sagde ...

Super flotte er de, Jeg er ikke helt sikker på at have set alle, men tror det lyserøde med blomsterne er min favorit af alle SQ bidragene.

Godt nytår

Anonym sagde ...

wow hvor er det bare nogen vildt flotte layouts og meget gennemførte. jeg er vild med din sans for de små detaljer og dejligt du forklarer og tager billeder af detaljerne, det er ikke altid man lige ser det i første omgang.

Tanja sagde ...

Stort Tillykke og hvor er det nogle RIGTIG flotte bidrag du har lavet...
Jeg er VILD med alle de skønne detaljer du har fået med og jeg elsker de farver du bruger... :o)
Jeg vil ønske dig og dine kære et godt og lykkebringende Nytår...
TAK for alle dine skønne kommentarer på min blog...
Scrapknuzz Tanja

Annette sagde ...

Godt Nytår Henriette.
Flotte LO's du havde lavet til finalen - og tak for kampen, og tillykke med sølv-medaljen.


Annette