mandag den 18. januar 2010

Masser af blomster..

Jeg har ikke lavet noget scrap fornyligt - ja, shoppet en masse nye ting til det, men er ikke kommet igang endnu.

Til gengæld vil jeg vise en tur rundt i mit hjem, og vise min anden passion frem - nemlig blomster.

Jeg er en stor fan af orkideer, hvilket du vist ikke vil være i tvivl om, når du har været igennem dette indlæg..




Denne er helt nylavet med nyindkøbte blomster og nyt fad. Køber ofte blomster i supermarkederne, men altid kun når de lige har fået dem hjem. De overvander som regel hurtigt deres ting, så det er om at købe dem inden de ødelægges helt.

Lige netop orkideer skal ikke ha' meget vand. Mine orkideer får kogt vand og kun et lille skvat ca. hver 14 dag - et skvat vand er ca. et snapseglas - så altså meget lidt.



Køb ikke orkideer, som har stået ude - de kan hverken li' træk eller blæst og kulde -og heller ikke stærk sol.



Jeg "leger" ofte i bunden af mine planter - det skal være en oplevelse at gå på jagt - ikke blot i selve blomsterhovedet, men også i bunden. Her har jeg leget med en gammel grenstump fra skoven og et sølvemblem. Jeg har også sat en efeu ned, men ved godt jeg skal passe på, for den skal ha' meget vand og det skal orkideen ikke.



Denne beauty står i mit køkken - der er faktisk to orkideer. Dem har jeg købt i Ikea i Gentofte, som også har mange fine orkideer til en god pris. De har nu stået sådan siden før jul, og holder nok længe endnu.



Den står sammen med en ny orkide, som jeg har sat i en stor glasvase.



Denne lyserøde skønhed er pyntet med sølvhjerter i bunden - passer til sølvhjerterne på tingene omkring den. ( Og ja, det er en lille sølv Mickey som står der, Heidi )



Min adventskrans var ved at ryge ud forleden. Men syntes den var så smuk, selvom den var lidt tør i det. Gav den en chance til, ved at sætte et fad i midten, og sætte friske blomster der i. Det blev til lidt efeu og årets første påskeliljer i potter.



Og i midten her ligger der lige en lille hjort ( ligesom familienavnet ) og hygger sig.. En rigtig forårsbebuder..



Denne nye, smukke sag står i mit vindue, og venter på at springe ud.




Her står den med disse andre gamle orkideer, som kommer med nye blomster hele tiden.
( Og ja - jeg kører Berlingo - og elsker det ! )



Jeg kom også lige forbi mit blomsterarrangement ude i forhaven - det klarer sig også fint på trods af sne og kuld. Den store "adventskrans" ser også flot ud i januar. Når sneen er mere væk, skal der forårsblomster i midten af den.



...og disse tre står på min trappe og venter på forårssolen ....





Hvis du nåede helt her ned til bunden, er du nok også blomsterelsker - eller også er du bare nysgerrig, hvilket også er dejligt..

Tak fordi du kikkede forbi...

4 kommentarer:

rhh sagde ...

det er nogle rigtig søde blomsterarrangementer du har, jeg er altid imponeret når folk kan tage lidt hist og sætte det sammen med lidt pist og så ligner det en million

Heidi sagde ...

nøjjj så skønne orkider du har - jeg har samme svaghed som dig med dem ;o) men er ikke meget for at købe en pt. da jeg er så bange for de har fået frost eller andet kulde :o/ hvor er den sølv mickey skøn hmmm sådan en har jeg ikke set før

Anonym sagde ...

jeg elsker også okideer, tror jeg har 7 stk.
Jeg har to som er ved at komme i blomst :)
du siger du kun vander dem hver 14. dag og med et snapseglas ? jeg troede de skulle stå i blød i et stykke tid og så tages op. 1-2 uge.

Karina Beck sagde ...

Wauw hvor har du mange flotte orkideer og dekorationer. Bare det var mig der havde grønne fingre!